Suomessa hiphop-festivaaleja on jo jonkin verran, mutta maailmalta löytyy myös kiinnostavia hiphop-tapahtumia. Etenkin Yhdysvalloissa on useita genreen erikoistuneita festivaaleja, jotka houkuttelevat kymmeniätuhansia kävijöitä vuosittain.

Wu_Tang_performingRock the Bells on ehkä yksi tunnetuimmista hiphop-festareista. Se alkoi alunperin tapahtumana Etelä-Kaliforniassa noin kymmenen vuotta sitten, mutta niitä on tähän mennessä järjestetty ympäri Yhdysvaltoja ja maailmaa. Tämä festari soittaa tietenkin ainoastaan hiphop-musiikkia, ja siellä vierailee useita maailman hiphopin supertähtiä, kuten Lauryn Hill ja OutKast.

Myös A3C Festival on hiphopiin, R&B:iin, taiteeseen ja kulttuuriin erikoistunut yhdysvaltalainen festivaali. Se järjestetään Atlantassa Georgian osavaltiossa ja sen etuna on hieman pienempi alue, joten vierailijoita ei ole enempää kuin 25 000. Siellä on esiintynyt monia alan kiinnostavia nimiä, kuten Scareface, Mystikal ja Kevin Gates.

Brooklyn Hip Hop Festival on myös jo pitkänlinjan tapahtuma. Sen tavoitteena on vahvistaa ja tuoda esille hiphop-kulttuuria ja musiikkia, ja tukea sen asemaa. Hiphopin avulla on tarkoitus edistää sosiaalista muutosta ja auttaa rakentamaan yhteisöä. Se on New Yorkin suurin hiphop-kulttuuriin keskittynyt tapahtuma, ja vetää vuosittain noin 20 000 kävijää. Esiintyjien joukossa ovat muun muassa olleet Kendrick Lamar, Busta Rhymes ja Kanye West.

Pitchfork on isompi yhdysvaltalainen hiphop-festari, joka järjestetään Chicagossa. Se tuo yhteen noin 50 000 genren kuuntelijaa, ja siellä on esiintynyt monia suuria nimiä, kuten esimerkiksi Pusha T ja Earl Sweatshirt.

Euroopan festareista Kroatiassa järjestettävä Fresh Island on kenties paras hiphop-festivaali. Sinne tulee maailmankuuluja artisteja, kuten Nas ja Rick Ross. Festarit käynnistyvät heinäkuussa. Lontoon Wireless on puolestaan pitkänlinjan festari, joka järjestetään heinäkuussa. Wireless tuo yhteen lukuisia hiphop-tähtiä, mutta myös jonkin verran muidenkin genrejen, kuten EDM:n edustajia. Myös LoveBox järjestetään Lontoossa, ja siellä on hieman enemmän rap-painotteinen sisältö, mutta festarilta löytyy myös R&B:tä ja elektronista musiikkia. Pariisin Paris hiphop festival on keskittyneempi urbaaniin musiikkiin – se kerää paikalle satoja hiphop- ja siihen liittyvien alojen tähtiä, ja festivaaleilla on myös kulttuuriin liittyviä tapahtumia, kuten työpajoja, näyttelyitä ja jammailusessioita.