Suomessa urbaani musiikki on viime aikoina ollut kovassa nosteessa. 90-luvun lopulta saakka suomirap on nauttinut kasvavaa suosiota, ja artisteja on useampia. Listoilla näkyy usein kotimaisia räppäreitä kilpailemassa sijoituksista. Myös R&B on nykyisin edustettuna.

Jare_&_VilleGalle_2011JVG eli Jare & VilleGalle on helsinkiläinen hiphopduo, joka on vuodesta 2011 saakka hillinnyt kansaa. Hitit kutenHäissä ja Huominen on huomenna ovat taanneet rappareille mainetta ja kunniaa ja hienoja pystejä viime vuosien aikana. Yhteistyötä on tehty useiden kotimaisten artistien kanssa, kappaleilla on ollut mukana esimerkiksi Anna Abreu ja Raappana. Albumeita on ilmestynyt neljä, joista viimeisin eli 247365 tuli ulos 2015.

Julma-Henri on pitkänlinjan helsinkiläinen räppäri, joka on ollut mukana kaikenlaisissa produktioissa ja kokoonpanoissa, ja on aktiivisesti mukana suomalaisissa räppipiireissä. Artistin ote räppiin on erittäin epäkaupallinen, ja hänen tuotantonsa onkin pääasiallisesti kriittistä

Elastinen kuuluu suomirapin perustajiin. Legendaarisen Fintelligensin Iso-H:n kanssa perustanut konkari on julkaissut jo viisi levyä ja sanoittaa myös kappaleita useille muille suomalaisille artisteille. Mies tunnetaan myös monista sarjoista Vain elämää ja The Voice. Helsinkiläinen artisti on aktiivisesti mukana suomalaisessa urbaanissa musiikkiskenessä, ja pyörittää myös Rähinä Recordsia.

Atomirotta koostuu entisistä Notkean Rotan jäsenistä. Myös Notkea Rotta on ollut räppipiireissä jo kauan. Rotta kumppaneineen vaikuttaa Itä-Helsingissä.

Asa on aikaisemmalta nimeltään Avain, ja on tehnyt räppiä jo 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Muutamat ikimuistoiset aikaisen suomiräpin suurista hiteistä olivat Asan käsialaa, kuten Yhdes iltaan. Räppityyli on vaihdellut poliittisesta kokeellisempaan, peräti runolliseen suuntaan, ja artisti on välttänyt julkisuutta enemmän kuin moni muu suomiräpin konkari.

Cheek on yksi suomalaisista pitkän linjan rap-artisteista. Räppärin historiaan kuuluu lukuisia listaykkösiä, kultalevyjä ja menestyksekkäitä yhteistöitä. Hän on tehnyt historiaa suomiräpissä ja musiikkialalla monella eri tavalla, kuten vuoden 2013 huikeilla stadionkonserteilla, jotka myytiin hetkessä loppuun. Tyyli on jenkkivaikutteista luksuselämäräppiä. Cheekillä on myös oma levy-yhtiö, Liiga Music Oy.

Nämä ja monia muita urbaanin musiikin suomalaisia ammattilaisia voi bongata Boomboxista. Otamme riveihimme joka vuosi ajankohtaisimmat ja kiinnostavimmat nimet, ja pistämme bileet pystyyn.