Festareilla heiluessa tulee nälkä, ja joskus tekee mieli muutakin kuin festariruokaa, eikä aina jaksa roudata piknikkiä mukana. Tapahtumapaikan lähellä on useita hyviä vaihtoehtoja ulkona syömiseen. Don Angelo on ravintola aivan festivaalipaikan kupeessa. Lähistöltä löytyy myös esimerkiksi ranskalainen ravintola Faro, jossa voi syödä hieman fiinimmin, ja halvemmista vaihtoehdoista kKotipizza_Iso_Roobertinkadulla_(Helsinki)ävelymatkan päässä on Kotipizza. Mikäli kaipaat eksotiikkaa ja uusia elämyksiä, vähän matkan päässä on myös nepalilainen ravintola, Yeti. Läheltä löytyy myös arvostettu Hima & Sali.

Kiinalaista voi nauttia monessa paikassa lähistöllä. Tang Dynasty on metroaseman lähellä, ja Lauttasaarelta löytyy myös KA-Shing. Lauttasaarella on muitakin hyviä baari- ja ravintolavaihtoehtoja, kuten Persilja ja Kaunis Kampela. Hampurilaispaikkoja on lähistöllä myös useita alkaen suositusta Hesburgerista aina hieman yksilöllisempään NYC Burgeriin saakka. Italialaista tarjoilevat Kotipizzan lisäksi myös Basilica ja Ciao! Caffe.

Kamppiin päin mennessä löytyy myös monia Helsingin arvostetuimmista ravintoloista. Niissä voi kokea uniikkeja ruokaelämyksiä, mikäli makunystyrät kaipaavat jotain hienostuneempaa. Konstan Molja on monien arvostelujen kärjessä, ja ravintola itsessään on jo jonkin sortin elämys. Siellä voi syödä skandinaavista sekä eurooppalaista ruokaa. Lähellä sijaitsevat bistro Ravintola Kannas ja Cargo Coffee and Kitchen keräävät myös jatkuvasti kehuja.

Ranskalaiset ravintolat Muru ja Lusikka ovat enemmän Kampissa päin. Muru ja Lusikka ovat molemmat paikallisia kestosuosikkeja. Kampin suunnalta löytyy myös monia pienempiä edullisia paikkoja, lisää nepalilaista ja välimerellistä esimerkiksi. Myös merellistä ruokaa sekä meksikolaista on helppo löytää Hietalahdenrannalta lyhyen kävelymatkan päästä.

Länsisatamassa päin on vähemmän ravintoloita, joten kannattaa mieluummin suunnistaa länteen tai itään. Etenkin idässä Kampin alueella on useita katuja, Lönnrotinkatu, Albertinkatu ja Heikinkatu, joilta löytyy monia ravintoloita. Kesäaikaan niissä voi olla kiireistä, joten illallisia varten voi olla hyvä varata pöytä ainakin fiinimpiin paikkoihin. Kamppiin pääsee myös Ruoholahdesta kätevästi metrolla. Useiden metroasemien lähellä on muutenkin ravintoloita, joten jos tekee mieli lähteä ruoanhakuseikkailulle tai katsomaan Tuomiokirkkoa ja toria, sen pitäisi olla helppoa. Festarikeikkojen välillä voi mennä vaikka torille juomaan munkkikahvit ja ihailemaan valtavia risteilylaivoja, mikäli siltä tuntuu.