Idolsista ponnahtanut suomalais laulaja

Antti Tapani Tuisku on 30-vuotias suomalainen Idolsista julkisuuteen ponnistanut poplaulaja. Hän sijoittui suomen ensimmäisessä Idols laulukilpailussa vuonna 2003 kolmanneksi ja on sen jälkeen ahertanut töitä musiikin parissa.

Ilta-Sanomien haastattelussa vuonna 2013 Antti Tuisku on kertonut uran alun olleen hankala ja hän tunsi olevansa vähän kuin peura ajovaloissa. Uran alussa hän kertoi, ettei hän osannut kyseenalaistaa tarpeeksi vastaantulevaa ja koska kokemusta ei ollut hän kertoi kohdanneensa monenlaisia yllätyksiä.  Myös uusi paikkakunta ja muut suuret elämänmuutokset aiheuttivat ongelmia hänelle sekä hänen lähipiirilleen.

Antti Tuisku kertoo myös, että hän on aina halunnut uskoa pelkkää hyvää ihmisistä ja tästä syystä hänen vanhempansa ovat joskus joutuneet kertomaan hänen olevan hieman sinisilmäinen. Joskus hyväuskoisuus kostautui niin, että hän päästi lähelleen vääriä ihmisiä, jotka eivät olleet luottamuksen arvoisia.

Ura

Antti Tuiskun hittibiisejä ovat muun muassa olleet 2004 vuonna ilmestynyt ”En halua tietää” kappale, vuonna 2005 ilmestynyt kappale nimeltä ”Tyhjä huone” sekä 2006 ilmestynyt ”Sekaisin”.  Helmikuussa 2015 hän julkaisi uuden ”Peto on irti” singlen sekä En kommentoi albumin, joka Helsingin Sanomien mukaan oli yksi vuoden parhaimmista levyistä.  Vuonna 2017 Antti Tuisku on julkaissut kaksi hittibiisiä ”Mä hiihdän” sekä ”Rahan takii”.

Vuosina 2004-2007 Antti Tuisku teki yhteistyötä BMG Finland levy-yhtiön kanssa, jonka jälkeen vuonna 2008 hän vaihtoi HMC / Warner Music Finland -nimiseen levy-yhtiöön, jonka kanssa hän tekee yhteistyötä edelleen.

Vuonna 2016 Antti Tuisku on voittanut Emma-gaalassa vuoden miessolistipalkinnon sekä hänen levynsä En kommentoi palkittiin vuoden albumina sekä vuoden pop-albumina.

Muut saavutukset

Antti Tuisku on esiintynyt myös äänellään Artiena Shrek 3 -leffassa sekä elokuvassa nimeltä Jouluntarina Antti näytteli Mikkoa.  WSOY julkaisi syksyllä 2016 kirjan ”Peto kesä” Antti Tuiskun kesän kiertueesta sekä syksyllä 2017 WSOY tulee julkaisemaan Antti Tuiskun elämänkerta kirjan. Lisäksi Antti Tuisku on myös julkaissut oman vaatemalliston huhtikuussa 2016, jonka nimi on Antti Tuisku by Seppälä.