laurataas

Laura Voutilainen on suomalainen pitkän linjan artisti ja viihdetaiteilija, nykyisin myös lauluntekijä. Viime vuosina hän on on tullut jälleen suuren kansan tietoisuuteen ottamalla osaa suosittuihin viihdeohjelmiin, kuten MTV3:n Tanssii Tähtien Kanssa -kisaan, Tähdet Tähdet -kilpailuun ja viimeisimpänä Nelosen huippusuosittuun Vain Elämää -ohjelmaan.

Laura Voutilaisen ura sai alkunsa vuonna 1993, jolloin hän tuli tunnetuksi hitistään ”Kerran”. Useamman vuoden ajan hänen levynsä keikkuivat Suomen virallisen albumilistalla, ja hän on pokannut urallaan muun muassa Emma-palkinnon, Vuoden naissolisti (1994). 2000-luvulla Voutilainen teki musiikkityylissään muutoksen, ja siirtyi iskelmästä popahtavampaan musiikkiin. Samalla hän käytti taiteilijanimenään pelkkää Lauraa, ja jätti Voutilaisen perästä pois. Uusilta levyiltä nousi muutama kappale radiohiteiksi asti, mutta mitään suurta levymyynnillistä menestystä ne eivät koskaan saavuttaneet. 2002 oli siinä mielessä ikimuistoinen vuosi Voutilaisen uralla, että hän pääsi edustamaan Suomea Euroviisuissa kappaleella ”Addicted to You”, joka ei suuresta ennakkosuosiosta huolimatta sijoittunut edes kärkikymmenikköön, vaan jäi kaikkien pettymykseksi sijalle 20. Viisujen jälkeen Laura julkaisi vielä kaksi albumia, mutta nekään eivät olleet valtaisia menestyksiä.

2000-luvun lopulla alkoi kuitenkin muutoksen tuulet. Laura lisäsi Voutilaisen takaisin taiteilijanimeensä ja myös vuonna 2007 julkaistu levy myi kultaa. 2008 Voutilainen palkittiin Iskelmän Vuosi -gaalassa vuoden naisartistiksi. Näin kävi myös vuonna 2010.

Tanssii Tähtien Kanssa -kisassa Voutilainen sijoittui parinsa kanssa toiseksi Antti Tuiskun voittaessa koko kilpailun. Kisamenestys oli osoitus Lauran hienosta heittäytymiskyvystä ja uskomattomasta taidosta eläytyä myös tanssin parissa. Vuonna 2015 Voutilainen pääsi ihastuttamaan ja hurmaamaan katsojia uskomattoman vahvalla, mutta taipuisalla äänellään Maikkarin Tähdet Tähdet -kilpailussa. Myös tässä kisassa Voutilaisen ilmiömäinen tapa heittäytyä ja laittaa kaikkensa likoon palkittiin, sillä hän jäi hienosti toiselle sijalle Waltteri Torikan voittaessa.

Nelosen Vain Elämää -ohjelma on käynnissä juuri tällä hetkellä, ja se on jälleen antanut Voutilaiselle mahdollisuuden esitellä monipuolisuuttaan. Erityisesti Samu Haberin päivänä Voutilainen suorastaan räjäytti pankin: hän teki yllättävän liikkeen eikä lähtenyt muokkaamaan alkuperäistä Forever Yours -biisiä, vaan ainoastaan esitti sen Lauramaisella tavalla. Kylmät väreet valtasivat kotikatsomot, ja Samu Haberkin piti esityksestä niin, että halusi esittää kappaleen lopuksi duettona. Laulajien äänet sointuivat loistavasti yhteen, ja Laura vei omalla panostuksellaan esityksen aivan omalle levelille.

Tulevaisuus näyttää, mitä Laura Voutilainen tarjoilee meille seuraavaksi.