Chisu on yksi suomen suosituimpia artisteja ja hänen uusia julkaisuja odotetaan aina innolla. Chisu on oikealta nimeltään Christel Martina Sundberg ja hän on syntynyt 3. tammikuuta 1982 Helsingissä. Chisun ammattitaito on häikäisevä, sillä Chisu tekee kaiken itse. Hän niin sanoittaa, säveltää, sovittaa ja myöskin tuottaa kappaleensa. Chisu on tehnyt myös muille suosituille artisteille kappaleita, kuten esimerkiksi Jipulle sekä Antti Tuiskulle. Chisu on voittanut useita palkintoja musiikkiurallaan, kuten Emma-patsaita.

chisu2

Albumit

Chisu on julkaissut urallaan jo neljä albumia, joista ensimmäinen Alkovi tuli ulos vuonna 2008. Seuraava albumi Vapaa ja yksin julkaistiin vuonna 2009 ja tämän jälkeen seuraava albumi Kun valaistun tuli ulos pari vuotta myöhemmin. Tämän jälkeen Chisu piti hieman keikkataukoa, jonka aikana hän sai myös lapsen puolisonsa kanssa. Chisun viimeisin albumi Polaris julkaistiin vuonna 2015. Jokainen albumi on ollut todella suosittu ja noussut aina albumilistojen kärkeen. Tämä on myös osoitus Chisun vetovoimasta.

Palkinnot

Chisu tuli tunnetuksi kappalellaan Mun koti ei oo täällä, joka oli Sooloilua-elokuvan tunnuskappale. Tästä kappaleesta Chisu sai myös Emma-palkinnon vuoden biisistä. Vuoden 2010 gaala oli Chisulle varmasti jotain ennennäkemätöntä, sillä kriitikot valitsivat hänen levynsä Vapaa ja yksin vuoden parhaaksi albumiksi ja lisäksi hän sai ensimmäisenä naisena Suomessa vuoden tuottaja -Emma-palkinnon. Palkinnot eivät kuitenkaan loppuneet tähän, sillä vuoden 2011 Emma-gaalassa hänet palkittiin vuoden naissolistina ja vuonna 2016 uusin albumi Polaris palkittiin Vuoden albumina.

Yksityiselämä

Chisu on ollut aina musikaalinen ja hänen työskenneltyä vaatekaupassa, hän päätti, että hänestä tulee vielä muusikko. Chisu haki tämän jälkeen englantilaiseen äänittäjäkouluun, jonne hän ei kuitenkaan mennyt, vaan päättikin alkaa suoraan tekemään musiikkia itse. Chisu on tavannut myös puolisonsa ammatin kautta, sillä hänen puolisonsa on valaistus- ja lavastussuunnittelija Mikki Kunttu. Pariskunta sai esikoisensa vuonna 2014, jolloin Chisu oli myös keikkatauolla.

Chisu on osallistunut myös Vain elämää -tv-sarjaan, jossa hän antoi näytteitään uskomattomasta ammattitaidoistaan. Chisun tekemät versiot toisten artisteiden kappaleista olivatkin kuunnelluimpia muun muassa Spotifyn-listoilla. Chisu osoitti myös, että hän osaa soittaa monia soittimia, joten upea laulutaito ei ole hänen ainoa valttinsa.

Chisu on tunnettu myös omaperäisestä tyylistään, jota hän uskaltaa vaihtaa hyvinkin usein. Hänen käyttämät vaatteet ja asusteet ovat erikoisia ja hän uskaltaa yhdistää erilaisia tyylejä yhteen. Chisun lavakarisma on myös omaa luokkaansa ja parhaimmillaan artisti onkin esiintymässä livenä musiikkialvalla. Chisu kuuluu perinteisiin esiintyjiin muun muassa erilaisilla suosituilla kesäfestareilla. Usein myös artistin omat yksityiskeikat ovat loppuunmyytyjä eri puolella Suomea.