parhaimmat joululaulut 2017

Joulu koputtelee jo ovella, ja me täällä Boomboxissa olemme virittäytyneet jo joulun tunnelmaan parhaimpien joulubiisien avulla. Joululaulut saattavat jakaa mielipiteitä. Toinen saattaa pitää enemmän hitaimmista joululauluista kun toiseen saattaa iskeä paremmin nopeat ja vauhdikkaat joulubiisit. Aiemmin joululauluja piti laulaa itse, tai kuunnella kasetilta. Tänä päivänä joululauluja on mahdollista löytää monesta eri paikasta internetin syövereistä. Kaikista suosituimmat musiikkipalvelut kuten Youtube ja Spotify tarjoavat monia erilaisia listoja aivan jokaiseen makuun. Listasimme tähän artikkeliin kaikkien aikojen parhaimmat suomalaiset joululaulut, ja laitoimme ripauksen mukaan myös infoa artistista ja sanoittajista. Videota tai linkkiä klikkaamalla pääset kuuntelemaan kyseisen kappaleen.

Hei Mummo – Suvi Teräsniska

Hei Mummo -kappale ei ole alkuperältään Suvi Teräsniskan säveltämä kappale, mutta tämä nainen on vienyt tämän joululaulun aivan uudelle tasolle. Kappaleen on säveltänyt Jussi Rasinkangas, ja se on on sanoittanut Vexi Salmi. Tämä kappale on monien suomalaisten suosikki tällä hetkellä sen iskevyytensä ja sanoituksensa vuoksi.

Joulun kanssas jaan – Haloo Helsinki

Haloo Helsinki! on yksi suomen suosituimmista ja menestyneimmistä bändeistä, ja myös he ovat päättäneet suunnata taitonsa joulumusiikin pariin. Kyseinen kappale on vuoden 2017 joulubiisi, mutta se on kerännyt itsellensä jo monia soittokertoja. Kappaleessa on myös vieraileva artisti – tai voisimme sanoa kuoro. Kappaleeseen on päässyt nimittäin mukaan kuoro nimeltä Cantores Minores, jota johtaa Hannu Norjanen.

Tulkoon joulu – Robin

Tulkoon joulu on yksi suomen kauneimmista joululauluista, ja kyseisen kappaleen on säveltänyt Pekka Simojoki, joka on hengellisen musiikin säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja. Kyseistä kappaletta ollaan kuultu monessa eri tilanteessa, koulussa, joulukirkossa ja suosituimpien artistien laulamina. Jos kyseistä kappaletta selaa ja etsiskelee esimerkiksi Spotifyn puolelta, kappaletta on mahdollista löytää uskomaton määrä eri artistien esittämänä. Halusimme kuitenkin valita tähän kohtaan Robinin, yhden tämän hetken suosituimmista artisteista.

Sydämeeni joulun teen – Vesa-Matti Loiri, Jorma Hämäläinen

Sydämeeni joulun teen. Yksi suosituimmista joulukappaleista kautta aikojen. Kauniin sovituksen tähän kappaleeseen on tehnyt muun muassa Vesa-Matti Loiri yhdessä Jorma Hämäläisen kanssa. Kappaleen on säveltänyt Kassu Halonen ja sanoittanut Vexi Salmi.

Joulumaa – Katri Helena

Tämä kappale on yksi legendaarisimmista joulubiiseistä kautta aikojen. Katri Helenan esittämä Joulumaa on hurmannut monen kuuntelijan ja se antaa jokaiselle varmasti oikeanlaisen joulutunnelman. Katri Helena on säveltänyt laulun itse, ja sen on sanoittanut Juha Vainio.

Varpunen jouluaamuna – Antti Tuisku

Varpunen jouluaamuna on yksi kauneimmista joululauluista, ja sitä kuunnellaan varmasti monessa perheessä vielä edelleen. Kappaleen on säveltänyt Otto Kotilainen ja sanoituksen on luonut Sakari Topelius, suomennoksen K. A. Hougberg. Kappale on myös hieman surullisempi joululaulu, sillä sanoituksesta voi ymmärtää Topeliuksen surun 1-vuotiaan poikansa kuolemasta. Antti Tuisku toi esille oman versionsa kyseisestä kappaleesta, ja tämä sovitus on hyvin tunnelmallinen ja kappaleeseen sopiva.